RUMAH ARTIS BAKAL JADI PUSAT SEHENTI PEMINAT DEKORASI RUMAH


Menjadi impian sesiapa sahaja untuk mendiami rumah yang mempunyai dekorasi yang menarik. Bagaimanapun berhadapan dengan isu harga selain tidak mempunyai kepakaran dalam rekaan sering membantutkan impian ini. AlongMurni (AM) tertarik untuk memperkatakan isu yang sedang hangat diperkatakan iaitu ‘RUMAH ARTIS’.

 

Melihat ini sebagai peluang dalam perniagaan selain ruang untuk membantu golongan ini mendapatkan kediaman pilihan, Rumah Artis muncul dengan pakej yang cukup berbaloi. Selain menyediakan  perkhidmatan perunding hiasan dalaman, di Rumah Artis juga pelanggan turut boleh mendapatkan barangan hiasan rumah dengan harga yang cukup berpatutan dan berkualiti serendah RM1.

 


Sebagai pemilik Rumah Artis dan jurucakap, pelakon dan usahawan Putra Amaris menjelaskan idea perniagaan ini hadir melalui minat yang mendalam terhadap bidang dekorasi. Tambahnya, menjadi impianya suatu hari nanti juga, agar Rumah Artis menjadi lokasi pusat sehenti bagi mereka yang ingin mendekorasi kediaman mahupun apa juga ruang pilihan.

 

“Di sini bukan sahaja perabot, tetapi kami juga menyediakan perkhidmatan perunding hiasan dalaman yang akan mengetengahkan Azirun Ramly. Saya yakin dengan latar belakang Azirun sebagai pereka fesyen sebelum ini mampu memberi kepuasan kepada pelanggan yang datang ke Rumah Artis. “Paling penting apa yang ingin saya sampaikan, Rumah Artis adalah lokasi ideal bagi mereka yang ingin mendapatkan idea mahupun produk perhiasan rumah dengan harga yang murah selain menepati cita rasa. “Sebagai anak seni saya juga tahu akan kesulitan yang dihadapi produksi kita dalam mendapatkan pelbagai produk perhiasan untuk menjayakan penggambaran. Di Rumah Artis juga kami turut menyediakan perkhidmatan menyewa barangan dekorasi termasuk menjadikan lokasi ini sebagai set,”katanya.

 


Tambah Amaris, dalam memastikan perniagaan ini mendapat tempat di hati penggemar hiasan dalaman dia juga dalam perancangan untuk membuka lebih banyak cawangan Rumah Artis dalam tempoh beberapa bulan akan datang.

 

“Memang menjadi harapan saya agar jenama Rumah Artis ini akan menjadi pilihan penggemar dekorasi dalaman. Sebab itu kami juga dalam perancangan untuk membuka lebih banyak cawangan kelak. “Di sini saya juga ingin meminta perunding hiasan dalaman yang ingin bernaung bersama kami untuk terus ke Rumah Artis. Memang kami memerlukan lebih ramai perunding hiasan dalaman yang mempunyai idea yang lebih berani,” katanya lagi.

 

‘DEKO ORANG KAYA, HARGA BOLEH KIRA’

 


Sementara itu bagi Azirun pula kesempatan untuk bergelar perunding hiasa dalaman di Rumah Artis, memberi ruang untuk dirinya berkarya. Walaupun bergelar pereka fesyen ketika ini, namun dia yakin untuk mencurahkan idea yang menarik dalam memberi kepuasan kepada setiap pelanggan Rumah Artis.

 

“Sesuai dengan slogan Rumah Artis ‘Deko orang kaya, harga boleh kira’ saya bertanggungjawab untuk membantu pelanggan untuk mecapai impian mereka dalam mendiami rumah dengan dekorasi pilihan. Kita tahu ada ramai yang skeptikal dengan perunding hiasan dalaman yang pada mereka akan mengambil kesempatan ketika mengenakan bayaran. “Tetapi di sini kami menyediakan perkhidmatan yang memberi fokus kepada kemampuan pelanggan. Bukan itu sahaja, pelanggan boleh mendapakan produk dekorasi rumah dengan harga yang mampu bilik dari sebesar besar perabot sehingga sekecil kecil produk antaranya lampu meja. Jadi saya menyeru kepada mereka yang mungkin sedang mencari idea ataupun memerlukan bantuan dari segi nasihat boleh ke Rumah Artis, untuk mendapatkan bantuan dekorasi,”katanya.

 


 

Bagi yang berminat ingin melawat ruang pameran Rumah Artis boleh ke Rumah Artis, 3, Jalan Cumarasami, Taman Kaya, Sentul, 51100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

 


KATA ALONGMURNI

AM sangat suka konsep dan idea yang cuba digunapakai di Rumah Artis ini. Di samping mengenakan bayaran yang setimpal dan mengikut bajet pengguna, pengguna juga melihat dekorasi yang menarik dan pelbagai yang ditonjolkan di Rumah Artis.

 

Untuk dekorasi rumah AM nanti, semestinya AM akan menggunakan dan memerlukan khidmat nasihat dan kepakaran yang terdapat di Rumah Artis. Barula sejuk mata memandang bila tengok dekorasi rumah lawa-lawa kan? Nak balik rumah pun rasa tenang dan mendamaikan.

 

Post a Comment

8 Comments

 1. Memang betul. Ramai segan nak guna ID sebab harga selalunya memang T20. Tapi kalau betul harga boleh kira, maka lebih ramai akan ambil khidmat mereka kelak.

  ReplyDelete
 2. Bestnya kalau boleh dapatkan khidmat ID dengan harga yang berpatutan. Sekarang ni kalau tak ada puluh2 ribu memang jangan mimpi nak hire ID huhu

  ReplyDelete
 3. Best nie! Khidmat ID selalunya harga kayangan betul.

  ReplyDelete
 4. menarik namanya rumah artis. harapnya harga sesuai la untuk rakyat marhaen. memang tak berani nak hire id. sebab mahal. kalau murah bae pun nak. rumah dah nak siap ni

  ReplyDelete
 5. Wahh! Another rising ID company la ni.. boleh consider la nanti bila nak guna khidmat ID nanti..

  ReplyDelete
 6. Thanks for sharing this, nanti kita pun nak check out to get some inspiration

  ReplyDelete
 7. So proud to note another local company rising up. Thanks for sharing this inspiration here. Cheers Siennylovesdrawing

  ReplyDelete
 8. Nampak dekorasi dan style mereka yang unik dan something yang lain daripada lain. Mesti banyak peminat deorang ni.

  ReplyDelete