PGDM Menandatangani MOU Bersama Rakan Sekutu

 

Pertubuhan Generasi Digital Malaysia (PGDM) telah merancang bagi tahun 2024 program berkaitan ekonomi digital dan program-program kemasyarakatan yang bakal mendapat sokongan dan dokongan mentor daripada kerajaan, agensi dan badan-badan berkanun kerajaan Malaysia dan juga dari luar negara termasuk yayasan-yayasan, pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan, filantrophist dan pihak-pihak swasta dan korporat.

PGDM MENANDATANGANI MOU BERSAMA RAKAN SEKUTU

PGDM Menandatangani MOU Bersama Rakan Sekutu

PGDM yakin dengan bantuan-bantuan pemasar-pemasar PGDM yang telah di lantik dan menjadi wakil-wakil global dapat memastikan kesinambungan usaha-usaha yang dirancang menepati objektif PGDM untuk menjadikan Malaysia sebagai negara Madani.

Sehubungan itu, PGDM telah mengumumkan penandatanganan Memorandum Persefahaman (MOU) dengan:

💥Al Ebreiz Global Capital Berhad (AGCB)

💥Aerocentric Event

💥Infinity Electronic Sport Club.

💥Nawab Production Sdn Bhd.

Memorandum Persefahaman ini adalah menjadi sebahagian daripada aktiviti-aktiviti PGDM untuk tahun kalender 2024 yang bertujuan untuk menggabungkan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan pembangunan berkaitan aplikasi penggunaan digital, kuasa eSports untuk memupuk penglibatan komuniti serta inovasi teknologi dan program pembangunan music di Malaysia.

AL-EBREIZ CAPITAL BERHAD

Mengumumkan kerjasama dan usaha sama yang akan datang antara Al-Ebreiz Global Capital Berhad (AGCB) dan Pertubuhan Generasi Digital Malaysia (PGDM) untuk inisiatif perintis mereka, Platform Dagangan AlaDeen Gold® Wallet dan Sistem Gerbang Pembayaran. Semasa memulakan usaha ini, Al-Ebreiz didorong oleh visi yang jelas, misi yang teguh dan nilai teras yang tidak berbelah bahagi.

Komitmen Al-Ebreiz terhadap kecemerlangan dan inovasi ini akan membimbing usaha dalam mencapai matlamat untuk projek ini. Al-Ebreiz dan PGDM berharap dapat menjalin perkongsian yang berjaya dan menyampaikan produk revolusioner ke pasaran.

PGDM Menandatangani MOU Bersama Rakan Sekutu
MOU antara PGDM dan Al-Ebreiz Global Capital Berhad

Matlamat keseluruhan Al-Ebreiz dan PGDM adalah untuk mewujudkan diri sebagai penyedia terkemuka perkhidmatan perdagangan kewangan dan pengurusan kekayaan Islam di Malaysia. Untuk mencapai objektif ini, mereka telah membangunkan platform Digital Blockchain Dinar Emas dan Dirham Perak perintis, yang beroperasi melalui perkhidmatan Pembekal Disokong Emas AlaDeen Gold® Wallet Trading Platform mereka.

Platform inovatif ini menawarkan Bar Emas & Perak dan Syiling Dinar Emas & Dirham Perak, yang dibuat khusus untuk memenuhi keperluan masyarakat Islam Malaysia. Matlamatnya adalah untuk secara konsisten menyediakan penyelesaian termaju yang memperkasa dan menyokong pelanggan di Malaysia. 

Misi Al-Ebreiz dan PGDM mudah tetapi mendalam. Mereka komited untuk menyampaikan penyelesaian kewangan yang berkualiti, menguntungkan, mampan, mudah dan patuh Syariah kepada umat Islam Malaysia. Melalui perkhidmatan ini, mereka berhasrat untuk menunjukkan dedikasi yang tidak berbelah bagi untuk kemakmuran dan kesejahteraan komuniti di Malaysia dan serata dunia.

AEROCENTRIC EVENT

NextGen TechFest 2024 akan bermula pada Oktober 2024 di Quill City Mall, Kuala Lumpur yang menjanjikan lebih daripada sekadar acara. Pengalaman yang mendalam ini akan menampilkan ceramah-ceramah yang berwawasan, pameran teknologi terkini, bengkel langsung, dan demonstrasi yang memikat, menyelami kecerdasan buatan, realiti maya, teknologi blockchain, aeroangkasa, dan banyak lagi.

International NextGen Roblox Championship 2024 akan dianjurkan pada Jun 2024. Tumpuan bukan hanya kepada kemahiran tetapi juga soalan STEM dan kesedaran terhadap peluang pendidikan, menyaksikan bakat-bakat teratas dari seluruh dunia bersaing di arena maya, mempamerkan kebolehan mereka dalam permainan Roblox untuk memenangi hadiah yang menarik dan menjadi pemenang peringkat antarabangsa. 

PGDM Menandatangani MOU Bersama Rakan Sekutu
MOU antara PGDM dan Aerocentric Event

Ia adalah sebagai sebahagian daripada komitmen untuk memupuk inovasi dan pendidikan teknologi di kalangan generasi muda, NextGen School Tour 2024 akan melengkapi acara utama dengan melibatkan pelajar-pelajar dari sekolah-sekolah di seluruh Malaysia.

Melalui sesi interaktif, bengkel, dan aktiviti langsung, NextGen School Tour bertujuan untuk memberi inspirasi dan minat untuk mengejar kerjaya dalam STEM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan, dan Matematik), Seni, dan meneroka peluang teknologi yang tiada hadnya. Peluang diberikan kepada pelajar untuk membuka potensi mereka ke arah masa depan yang dipacu oleh inovasi dan semangat.

INFINITY ELECTRONIC SPORT CLUB

Sorotan utama MOU termasuk penganjuran acara eSports yang mengujakan yang dijadualkan berlangsung pada September dan Oktober 2024. Acara ini dijanjikan sebagai persembahan yang mengujakan tentang kemahiran, strategi, dan semangat sukan, menarik peserta dan penonton dari seluruh rantau.

PGDM Menandatangani MOU Bersama Rakan Sekutu
MOU antara PGDM dan Infinity Electronic Sport Club 

Selain itu, MOU menggariskan pelan untuk penubuhan Pusat eSports berteknologi tinggi di Bangi, Selangor. Kemudahan canggih ini akan berfungsi sebagai pusat untuk peminat eSports, menyediakan persekitaran yang kondusif untuk latihan, pertandingan, dan jaringan.

PGDM dan IEC berjanji untuk memanfaatkan kepakaran dan sumber mereka untuk mendorong eSports ke tahap yang lebih tinggi, memupuk pembangunan bakat dan pertumbuhan ekonomi di Malaysia dan sekitar Asia Tenggara.

NAWAB PRODUCTION SDN BHD

PGDM bersama Asian Miles Trading & Services (AMTS) salah sebuah rakan rangkaian strategiknya, berkolaborasi dengan Nawab Production Sdn Bhd merancang untuk mengadakan satu konsert makan malam untuk meraikan pencapaian Seniman Negara YBhg Tan Sri Datuk Sri Dr. Ahmad Nawab.

PGDM Menandatangani MOU Bersama Rakan Sekutu
MOU antara PGDM dan Nawab Production Sdn Bhd

Dengan karya beliau yang menjangkau lebih daripada 2,000 lagu-lagu ciptaan beliau dan pemusik yang hebat juga telah mempopularkan ramai penyanyi-penyanyi saperti Dato Jamal Abdilah, Dato’ Khatijah Ibrahim, Dato D.J Dave, Dato Hail Amir, Datuk Sudirman Haji Arshad, Datuk Syarifah Aini.

PGDM Menandatangani MOU Bersama Rakan Sekutu
Tan Sri Datuk Sri Dr. Ahmad Nawab

Beliau juga telah menerbitkan album-album penyanyi yang terkenal seperti Broery Marantika Indonesia), Hetty Koes Endang (Indonesia), Endang Estaurina (Indonesia), Francis Yip (Hong Kong) dan Claire (Filipina) maka beliau layak di pertimbangkan oleh kerajaan mendapat gelaran “BAPA MUSIK NEGARA”.

PGDM juga merancang dan berusaha dapat membangunkan” Kompleks Akademi Musik Tan Sri Ahmad Nawab” di Bangi, Selangor dalam waktu yang terdekat yang menawarkan kursus dan latihan musik, vocal, penciptaan lagu, penulisan lirik dan kemahiran penggunaan berkaitan alatan musik dan bunyian teknikal.

Post a Comment

0 Comments